GESCHIEDENIS

Een swingende dosis popmuziek? Daar zorgen wij voor. Omdat dat daar geen twijfel over mag zijn, heten we voortaan POP ON THE ROCKS.
Met 25 enthousiaste leden brengen we nieuwe en oude hits in een verrassend meerstemmig kleedje.
Onze jonge dirigente zorgt voor een frisse toets en zet de muzikale puntjes op de i.
Geniet je graag van een bad van hits uit alle hoeken van de popgeschiedenis, dan ben je hier aan het juiste adres!
Wij houden van een goeie popsong
En van goeie soul, funk, rock, en eens een klassieker
Wij houden van een uitdaging
Wij houden van een goeie grap
Wij houden van een goed feestje
En wij houden van… nieuwe leden
...vooral als dat mannen zijn!

It’s no secret that the digital industry is booming. From exciting startups to global brands, companies are reaching out to digital agencies, responding to the new possibilities available. However, the industry is fast becoming overcrowded, heaving with agencies offering similar services on the surface, at least. Producing creative, fresh projects is the key to the digital industry is booming. From exciting startups to global brands, companies are reaching out to digital agencies, responding to the new possibilities available. 

In 1998 vond onder impuls van Paul Achten een reünie plaats van oud-Demerklokjes, het Hoeseltse kinder- en jeugdkoor dat in de jaren 70 werd opgericht. De reünie resulteerde in een nieuw volwassenenkoor: Horlecante (Horle = oude benaming van Hoeselt / Cante = latijns voor zingen)

Vanaf 2005 heeft dirigent Luc Sluyts zijn ruime muzikale bagage aangeboord en zijn uitstekend gevoel voor ritme en swing ingebracht. Zo kreeg het koor meer en meer waardering in het Hoeseltse cultuurleven en ver daarbuiten, met frisse arrangementen van klassiekers uit de popgeschiedenis.

In 2008 sloot het koor zijn eerste decennium af met het concert 'HitStory', een selectie van de grootste hits uit 50 jaar popgeschiedenis. Het werd een multi-mediaal totaalspektakel met live muziek, videobeelden van de originele artiesten en live dansacts. Het concept van 'HitStory' werd zo enthousiast onthaald door ons publiek dat er een vervolg moest komen.

Het concept van 'HitStory' werd zo enthousiast onthaald door ons publiek dat er een vervolg moest komen. Zo volgden HitStory 2, 3, 4 en 5. Tijdens HitStory 3 vervoegde de Amerikaanse zangeres Portia Griffin het koor als gaste en bracht een reeks geslaagde uitvoeringen van geliefde pop-, gospel- en soulklassiekers.

Voor 'HitStory 4' in 2013 waren de zalen wekenlang op voorhand uitverkocht en onze show werd maar liefst 3 keer opgevoerd. Tijdens HitStory 5 kregen we versterking van een live band met professionele muzikanten. In 2017 hebben we met ‘Hitstory – the final countdown’ in 2017 deze succesvolle reeks concerten met een knaller afgesloten.

2017: het koor is klaar voor een nieuwe episode: een nieuwe naam én een nieuwe dirigent! Horlecante ontpopt zich tot Pop on the Rocks, en ontvangt Cindy Willems als nieuwe dirigent. Cindy neemt het rijk gevulde songboek over van Luc en schrijft nu met ons vol enthousiasme een nieuw hoofdstuk in onze koorgeschiedenis. 

Cindy begon haar loopbaan als dirigent met een uitdagend publiek: ze was de muzikale bezieler van kinderkoor Heyamano in Riemst. Ook bij de harmonie van Millen is Cindy als baritonsaxofonist al vele jaren actief.

Na 5 jaar dirigeren bij het kinderkoor, ging ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Die vond ze bij Pop on the Rocks, een koor dat qua stijl en opzet helemaal bij haar past. Ze houdt van vele soorten muziek, maar toch het meest van pop en rock. In de brede waaier van oude klassiekers tot hippe nieuwe songs kan ze zich helemaal uitleven. Cindy’s favorieten? ‘Viva la vida’ van Coldplay blijft voor haar de absolute topper. ‘Uptown Funk’ van Bruno Mars, staat bij haar in de top 10 en was het allereerste nummer dat zij als dirigent bij Pop on the Rocks mocht aanleren. Haar enthousiasme sloeg meteen over. En een danspasje links of rechts maakt het voor haar alleen maar leuker.

Cindy maakte haar grote debuut bij Pop on the Rocks tijdens het laatste Hitstory concert – ‘the final countdown’. Daar bewees ze meteen dat ze het koor én de live-band vlot in de hand had. Dat ze een jonge twintiger is, mag blijken uit haar ambitie om telkens op zoek te gaan naar muzikale vernieuwing en samenwerkingen met artiesten of andere koren of verenigingen.

Haar tweede grote concert wordt dan ook ‘X-mas on the Rocks’, een prachtig en sfeervol kerstconcert in samenwerking met Maarten Cox en kinderkoor ‘de Klinkertjes’ van Hoeselt, in de kerk van Hoeselt op 9 december.